Massage kan hjälpa dig

Massage kan hjälpa dig

Hej på er!

Hälsobloggen är tillbaka och idag kära vänner kommer jag med ett tips till er som har problem att gå ner i vikt. Kan ni tänka er att det här tipset handlar om massage, det kan faktiskt hjälpa er i processen att gå ner i vikt. Jag har länge varit aktiv inom hälsolivet men blev nyligen bekant med fenomenet lymfmassage, som är den typen av massage som kan hjälp vid en viktminskning.

Det här fungerar givetvis bara om man sköter sin träning och sin kost rätt, det går inte att ersätta denna behandling med träningen eller maten. Våran kropp har något som kallas för lymfsystem vilket består av våra lymfkörtlar som produceras vätska som måste ta sig ur kroppen, när lymfsystemet inte slussar ut vätskan så blir den kvar i kroppen och lägger sig. Därför blir det svårare för dig att gå ner i vikt. Det var min kära mor som berättade det här för mig efter att hon hade försökt gå ner i vikt men jag kunde inte svara på varför det inte hjälpte så hon började höra sig lite för. Hon gick då till Sjökantens Massage i Gällivare och där fick hon en lymfmassage, efter några besök där så började hon sakta tappa vikt med hjälp av samma träning som innan. Genom att massera i lymfsystemet riktning så sätts flödet ordentligt igång och då slussas den överflödiga vätskan ut. Mammas flöde hade förhindrats på grund av den ärrvävnaden som hade bildats efter en operation men det kan även vara så att stress förhindrar lymfsystemets flöde.

Så till er läsare som försökt länge men inte får något resultat så tycker jag definitivt att ni ska prova lymfmassage. Jag har provat och det var faktiskt riktigt skönt och avslappnande. Det låter väl inte helt fel med en massage?  


Kommentarer är stängda.